Fri frakt för beställningar över 100€

Vår historia

Respekt för naturen, ökat välbefinnande i vardagen, rena material och bra design står i centrum av allt vi gör. Forskning har visat att naturliga material i inredningen, och då särskilt trä, ökar välbefinnandet och minskar stress. Det, plus att det är hållbart, är en av de främsta anledningarna till att vi har valt trä som vårt huvudsakliga material. Vi vill att du ska kunna ha ett aktivt liv, oavsett hur upptagen du är, och förbättra ditt välbefinnande utan att ge avkall på design. 

HUR ALLT BÖRJADE

Vi insåg att träningsutrustning inte bara behöver vara träningsutrustning – tänk om det skulle kunna bli en del av inredningen? Vi upptäckte att mycket av den träningsutrustning som finns var utformad enbart med tanke på funktionalitet och materialen och utseendet passar inte alls ihop med inredningen i våra hem. Just därför hamnar tränings- och återhämtnings-utrustning ofta i garderoben eller under soffan, och där glöms de lätt bort och ligger oanvända. Att träna blir en naturlig del av vardagen när träningsutrustningen smälter in i den övriga inredningen och man inte måste gömma undan den efter varje användning.

Numera har träningsutrustning i hemmet blivit en del av vardagen för allt fler av oss. För att man enkelt och bekvämt ska kunna upprätthålla en aktiv livsstil bör träningsutrustningen passa in lika naturligt i hemmet som soffan och köksstolarna. Trä är inte bara ett vackert, slitstarkt och multifunktionellt material, det har också sedan lång tid tillbaka använts inom skandinavisk inredningsdesign.

2015, när vi började titta på vilka möjliga alternativ det fanns och utveckla vår idé om högkvalitativ skandinavisk träningsutrustning som också kunde bli en snygg del av inredningen, stod det klart att hållbart producerat trä var det överlägset bästa alternativet för att förverkliga våra visioner – och idén om FitWood såg dagens ljus.

VAD HÄNDER HÄRNÄST

Träningsutrustning, särskilt ribbstolar och gymnastikringar, utgör grunden i vår produktgrupp. Dessa kommer alltid att finnas kvar som en viktig del av vårt sortiment. Just nu arbetar vi dock inte enbart med nya träningsredskap utan också mer allmänt med produkter för välbefinnande, särskilt produkter för barn. Vi anser att även produkter som främjar barns inlärning och utveckling bör ha en given plats och smälta väl in i den skandinaviska inredningen.

Så i framtiden kommer vi engagera oss i tre teman som ligger oss varmt om hjärtat: gymnastik- och träningsutrustning, inredningsdesign och att ge barn möjlighet till utveckling och mångsidig rörelse. Allt vi gör utgår från FitWoods ekologiska värderingar och skandinavisk design.

BLI EN DEL AV VÅR HISTORIA

Bli en del av vår historia genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev nedan. I vårt nyhetsbrev ger vid dig inredningsinspiration, och vi arbetar också med våra och barnens inlärnings- och lekrumsinredningar. Du kan välja vilka ämnen du är intresserad av och vi skickar enbart meddelanden som handlar om dessa!