Fri frakt för beställningar över 100€

Returpolicy

Returnering av produkt eller produkter

 1. Icke-företagskunder har en retur- och utbytesrätt under en 14-dagarsperiod (inklusive helger och helgdagar, exklusive upphämtningsdag) från och med den tidpunkt då paketet levererades eller hämtades. Artikeln måste returneras eller bytas ut senast nästa arbetsdag efter den 14:e dagen. Om den 14:e dagen till exempel är på en lördag måste varan tas med eller skickas senast följande måndag.
 2. E-postordern gäller endast oanvänd och i försäljningsskick. Under returperioden har köparen samma rätt att få tillgång till produkten för att prova den som om de köpte från en butik. Konsumenterna har också rätt att öppna förpackningen för att testa och experimentera med föremålen utan att förlora ångerrätten. De får dock inte använda produkten.
 3. Returrätt gäller inte produkter som inte kan säljas när de öppnats.
 4. För företagskunder finns det ingen rätt till retur eller rätt att avbryta beställningar på specifika produkter.
 5. Returavgiften är 149.50 SEK för returer på mindre än 3 kg och 299.50 SEK för returer på 3 kg eller mer.
 6. Tidpunkten för inköp eller upphämtning skall anses vara den dag då paketet levererades eller hämtades från transportföretaget, eller alternativt dagen för mottagandet. Kunden är skyldig att bevisa det datum då paketet har mottagits, bland annat genom att använda transportföretagets fraktsedel.
 7. Om FitWood Ltd. i undantagsfall accepterar en osäljbar eller ofullständig vara, eller om returperioden överskrids, kommer minst 25% av produktens pris att dras av som egna kostnader.
 8. Definitioner av godtagbara villkor för produktreturer:
 9. a) Varan finns i originalförpackningen (välpackad) utan några ytterligare markeringar eller repor.
 10. b) Den åtföljs av en kopia av mottagningsbeviset eller avsändningssedeln.
 11. c) Returen görs senast 14 dagar från inköpsdatum.
 12. Kostnaden för icke stödberättigande returer debiteras kunden enligt den aktuella prislistan.
 13. Ofullständiga returer skickas tillbaka på kundens bekostnad.
 14. En produkts rätt att returnera är alltid produktspecifik. En eventuell leveransfördröjning för en annan artikel resulterar inte i en längre returperiod för produkten.
 15. Vi löser inte in försändelser där leveransen är obetald, COD eller på kredit (returer eller garantireparationer). Returer och garantireparationer måste antingen returneras till FitWood Oy personligen eller skickas med hjälp av kundtjänsten som tillhandahålls av FitWoods kundtjänst. FitWood Ltd. ansvarar inte för leveranskostnader i samband med andra leveransmetoder eller returer från tredje delen som görs från utlandet.
 16. När en kund skickar något till FitWood Ltd. måste de komma ihåg att paketera det bra och på ett hållbart sätt. FitWood Ltd. accepterar inte retur av en produkt om den inte är förpackad på ett godtagbart sätt.
 17. Produkter som lämnas in ofullständigt eller utan anledning till garantiservice kommer att skickas tillbaka på kundens bekostnad.
 18. Kostnaden för icke stödberättigande returer debiteras kunden enligt den aktuella prislistan. Returer bedöms inte vara stödberättigande om produkten är intakt och den inte täcks av garanti- eller returperiod, eller om villkoren för retur-/reparationsgarantin inte uppfylls på annat sätt. Att söka efter en defekt produkt/del från ett reservdelspaket resulterar i en separat betalning. Vi kommer också att debitera utgifter från tredje part som inte täcks av garantin, till exempel reparationsberäkningar.